EKIPA MREŽA 2  OSVOJILA PRVO MJESTO

U organizaciji Sindikalnog odbora KJKP “Vodovod kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo, u periodu od 19.05.do 20.05.2016. godine, na terenima Atletskog kluba „Sarajevo“, održan je XIX Tradicionalni memorijalni turnir u malom nogometu „Šehidi i poginuli radnici ViK-a 1992-1995“.

turnir2

Prisutnim se prigodnim riječima u ime direktora preduzeća obratio Adnan Hodžić, v.d. Izvršni direktor za kanalizacioni sistem. Između ostalog je istakao značaj ovog Turnira za sve sadašnje i buduće generacije.

 

U znak sjećanja na šehide i poginule radnike preduzeća položeno je cvijeće na Spomen česmu u krugu preduzeća. Članovi Uprave preduzeća, uposlenci i familije šehida i poginulih radnika ViK-a, su učenjem Fatihe i minutom šutnje odali počast svim stradalim zaposlenicima preduzeća.

turnir1

Rasim Ljucević, predsjednik Sindikalnog odbora preduzeća,između ostalog je istakao: „Ovo je XIX memorijalni Turnir i održava se svake godine u organizaciji Sindikata. Na Turniru učestvuje osam ekipa. Takmičenje se održava dva dana, danas je svečano otvaranje, a sutra poslije finalne utakmice i zatvaranja Turnira, druženje se već po tradiciji nastavlja u zgradi Pogona „ Kanalizacija“.

Na XIX Tradicionalnom memorijalnom turniru u malom nogometu „Šehidi i poginuli radnici ViK-a 1992-1995“  takmičilo se osam ekipa: Manipulanti, Mreža 1, Mreža 2, Očitači, Vodomjerna, SEPP, Distribucija, Kanalizacija.

 

Prvo mjesto na ovogodišnjem Turniru osvojila je ekipa MREŽA  2, drugo mjesto zauzela je ekipa KANALIZACIJA, treći su bili OČITAČI, a četvrto mjesto je pripalo ekipi SEPP-a.

Za najboljeg igrača Turnira proglašen je Mirnel Babić, najbolji strijelac bio je Samir Zukić, a najbolji golman je Fahrudin Majstorić.

Pehar za fer-play igru pripao je ekipi Distribucija.

Zahvalnica za pomoć u organizaciji turnira dodijeljena je Hadžiji Nasiru Jabučaru.

Za dugogodišnji rad na Turnirima zahvalnice su dobili: Remzo Šlaki, Safet Alimanović i Ramo Hreljić.

Skromne poklone i ove godine Sindikat je dodijelio dvjema šehidskim porodicama. Porodica Edina Džabije dobila je poklon od Hadžije Nasira Jabučara, a porodica Nedima Mulahuseinovića novčanu pomoć.

Nakon svečanog zatvaranja Turnira, druženje sportista je nastavljeno u zgradi Pogona “Kanalizacija”.