Saopćenje za javnost

Sarajevo, 18.10.2016.godine – Dana 17. 10. 2016. godine oko 17 sati, došlo je do kvara na cjevovodu,
koji dolazi sa Jahorinskog sistema, Vodovod Pale – Prvi šumar (lokalitet Brus), što je znatno umanjilo dotok vode za lokalitet Općine Stari grad.
Opravka kvara, koju je vršio Vodovod – Pale, uzrokovala je, da mutna voda uđe u sistem KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo. Kako se radilo o velikoj intervenciji, došlo je do poremećaja u vodosnadbijevanju ulica: Iza Gaja, Dolovi, Jarčedoli, Hošin Brijeg, Pogledine i Paje.
Nakon prijave građana, ekipe „ViK-a“ su promptno izašle na teren i izvršile ispiranje cjevovoda, te je puštena potpuno nova količina vode u sistem. Ispiranje našeg cjevovoda vršeno je do ranih jutarnjih sati. Ekipe „ViK“-a prate situaciju na lokalitetu općine Stari Grad i spremne su da reaguju u slučaju dojave građana.
Dežurne ekipe preduzeća su uzele uzorak vode za laboratorijsku analizu a o rezultatima analize potrošači će biti blagovremeno obaviješteni.
Za sve informacije, građanima je na raspolaganju Dispečerska služba – tel: 033/210-707, 220-435 i Sanitarna služba 033/ 440-024.